Loading...

Bambushi Branding

Bambushi is een groepsproject uit het derde jaar van mijn HBO studie. Met een groep van vier hebben wij een verpakking ontworpen en mee gedaan aan een wedstrijd van epda (The european brand & packaging design association).

Onze verpakking zou het plastic gebruik bij take away sushi moet verminderen. Wij hebben namelijk de bakjes volledig gemaakt uit bamboe. Vandaar ook de naam Bambushi, een combinatie van bamboe en sushi. 

Eén van de grootste plastic bedreigingen zijn de eetbakjes die je meekrijgt bij de take-away. Frietbakjes, hamburgerdoosjes, pokebowls en ga zo maar door.

Daarom maakt Bambushi bakjes van bamboe. Een plant die snel en dicht op elkaar groeit en enorm goed afbreekbaar is. Door het bijzondere stapelsysteem krijgt de take-away bestelling de vorm van een echte bamboeplant. Handig om te vervoeren, maar het past natuurlijk ook goed bij de Japanse cultuur.

Voor dit project heb ik het logo ontworpen, huisstijl vormgegeven en de illustraties gemaakt. Aangezien bamboe een belangrijk onderdeel is van Bambushi, heb ik het duidelijk laten terugkomen in de ontwerpen. Zo is het icoon een vis  die gecombineerd is met een stuk bamboe.

Op de bakjes staan verschillende verhalen uit uit Japan. De karakters die terugkomen in die verhalen zijn ook weergegeven op de bakjes. Deze heb ik op een schaduwspel achtige manier geïllustreerd.

Godzilla
Hachi
RX-78-2 Gundam Robot