Loading...

Musica Sacra

Musica Sacra

Musica Sacra is een (religieus) kunstenfestival dat zich afspeelt in Maastricht. Ieder jaar hebben ze een nieuw thema wat de bezienswaardigheden op het festival met elkaar verbind. In 2020 was dit thema: Aanvaarding en Berusting.

Ieder jaar mogen de 2e jaars studenten van Visuele Communicatie een concept en ontwerp maken voor het beeld wat dat jaar wordt gebruikt om het festival te promoten.

Dit jaar waren dat 16 studenten. Met trots meld ik dan ook dat ik één van de twee finalisten was en mijn ontwerp dus op de 2e plek is geëindigd. 

Mijn Concept

Ik heb de hoge ramen van de Sint Jan kerk geïllustreerd aangezien het een Maastrichts festival is en ik daar graag een hint naar wilden geven in de poster. Deze ramen zijn in mijn ontwerp kapot gegooid. Dit staat voor dat er soms dingen mis gaan (in het leven). Maar door te aanvaarden en berusten zie je dat negatieve dingen vaak ook een positieve kant hebben. Vandaar dat ik in de breuken van het glas een duif heb afgebeeld, die door het felle licht van buiten een mooi contrast geeft met de donkerte van binnen. Deze duif is zowel een teken voor vrede maar ook staat de duif voor de heilige geest dus voor de gelovige is dit ook een teken dat god steun bied in moeilijke tijden.